Jannie Heegaard

jannie

JANNIE HEEGAARD FRA ÅRHUS I DANMARK/NORGE

Siden sist så har endelig Jannie flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd altfor mange år i Danmark synes vi. Og det gjør det lettere for henne å komme å besøke oss i Tromsø.
“You are always in betweens visits to Tromsø once you’re so fortunate to have put your foot there…” hørte vi Jannie si til Justine en gang. Jannie elsker Tromsø, og vi elsker Jannie. Det er jo takket være henne at vi startet opp Arctic womens playground. Ho e er virkelig flink til å motivere, engasjere og inspirere, og vi er så glad for at hun kommer opp hit i år igjen på vår 5. AWP.

Jannie er uddannet BCU4* leader, DKF Instruktør 3, samt elvekanoinstruktør fra Høgskolen i Bø i Telemark. Ho har hovedfag i pedagogikk og en bachelor innen for idrett og friluftsliv, samt utdannet pilatesinstruktør. Ho var den første kvinnelige Instruktør 3 i Danmark og jobber som den eneste dame med utdanning av instruktører på samtlige 3 instruktørnivåer i Det danske padleforbund.

De siste årene har hun fordypet seg i flere av de tingene hun elsker å holde på med, som padling med grønlandsåre (som hun også har laget selv) og yoga – og har utviklet Yoga with a stick – som hun har gjort på AWP et par år nå. Hun har også begynt å bygge seg tradisjonelle grønnlandsbåter som en Sørgrønlands qajaq, en iqyax og er igang med sitt 3. byggeprosjekt en rulleqayak – alle ilag me han Anders Thygesen i Kajakspesialisten. Hun elsker å rulle og har hatt workshops med dette i mange år. Men hun liker også å utvikle andre kreative måter å undervise på – som i fjor når hun hadde ws i “Moro med Grønlandsåre og harpunkassting”, et annet år hadde hun “Kajakballett”, og ikke minst den beryktdede “find your inner kayak Ninja”. Alle hennes ws har et mål om å lære seg solid grunnleggende padleteknikk på en morsom og lekende måte – for det er da kroppen ofte lærer best.
På årets AWP skal hun ha ws i grunnleggende padleteknikk og litt om å lære og lære bort padling (didaktikk og pedagogikk). Og hvordan metoder hun vil bruke – det blir spennende å se

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s